Hem » Nyheter » Nyhetsbrev 3:2019

En hängmatta, en häcksax, en golfturnering och mera underhåll och målning. Vad ska nu hända? En hel del hänger på dig själv!

Sommar! Hängmatta eller häcksax?

Som medlem i föreningen så behöver du ägna dig åt båda;-) Föreningen äger all mark och ”tomter” men som medlem i föreningen så ansvarar var och en för att tomt och täppa sköts om. Det innebär att du ska klippa häckar, rensa rabatter etc. Likaså, att strunta i sopsortering innebär också bara merkostnader för dig själv i slutändan. Tråkigt att börja nyhetsbrevet med förmaningar, men så är läget i en bostadsrättsförening, föreningen är inte ”någon annan”.

Container för grovsopor 14-20 juni

Containers för grovsopor är beställda igen. De placeras på A-parkeringen och C- parkeringen mellan den fredagen den 14 juni och torsdagen den 20 juni. De hämtas igen någon gång under fredagen den 21 juni, så vi kan inte garantera tillgänglighet den dagen.

Kjell Ragnarsson bjuder in till Golfmästerskapet 2019

Reservera lördagen den 24 augusti för årets golfmästerskap på Perstorps GK. Inbjudan till tidigare deltagare skickas ut i början av augusti. Ny och sugen på att delta? Inbjudan med anmälan och info kommer också att finnas på områdeskontoret att hämta för dig som inte varit med tidigare.

Renovering av tvättstugorna börjar i höst

LP Golv och LP Måleri ska renovera tvättstugorna under hösten. Vi siktar på att stänga en tvättstuga i taget och beräknar att varje tvättstuga kommer att ta 3 veckor att göra vid. Vi kommer att blockera i bokningssystemet i god tid. Mer info närmare starten.

Byggavfall

På grund av omfattande misskötsel så tvingas vi låsa containern för byggavfall vid A-parkeringen för allmänt nyttjande. Var och en får själv föra bort sitt avfall till återvinningsstationen.

Underhållsmålning

I juni startar den årliga underhållsmålningen i området. Arbetet kommer att pågå hela sommaren. Entreprenör är Leif Olssons Måleri och Svea Tvätt kommer att utföra förarbetet med tvätt innan målerijobbet. Aktuella hus blir budade med lapp i brevlådan.

Målarboden = lätt att göra rätt

Föreningen målar det som är föreningens ansvar. Du som boende har också ett ansvar att sköta om tex staket och plank. För att underlätta kan du hämta färg i rätt kulörer utan kostnad i vår målarbod. Där kan du också låna penslar, ställningar, verktyg, etc.

Målarboden är öppen måndagar och onsdagar klockan 17-18 under perioden 15 april till 15 september.

Begränsat öppethållande på områdeskontoret

I sommar kommer områdeskontorets öppettider att vara:

Måndag 10 juni: öppet klockan 16-18

Torsdag 13 juni: stängt

Måndag 17 juni: öppet klockan 16-18

Torsdag 20 juni till och med torsdag 4 juli: stängt

Måndag 8 juli till och med torsdag 15 augusti: öppet måndagar klockan 16-17 samt torsdagar klockan 11-12.

Under perioder områdeskontoret  är stängt hänvisas ni till HSB-kontoret; telefon 19 95 00, eller e-post info[at]hsbhbg.se.