Hem » Nyheter » Nyhetsbrev 2:2019

Målning, mera målning, underhållsspolning, ventilation, fordon och grillning. Bara att läsa vidare! 🙂

Ingen arbetsdag den 27 april

Vi har efter moget övervägande valt att skjuta fram föreningens arbetsdag till efter sommaren.

Har du arbetsabstinens så har vi två tips

Vi vill tipsa om att det finns mycket marksten lagrat i kompostgården på B-parkeringen. Så har du behov av marksten, så passa på att göra både miljö och plånbok en tjänst genom att använda “återbrukad” sten.

Vi vill också passa på att nämna att om du har omålat virke, som kom på plats för cirka ett år sedan (till exempel plank), så är det läge att måla nu.

Målarboden

Målarboden är öppen måndagar och onsdagar kl 17-18 under perioden 15 april till 15 september.

Underhållsspoling av ledningarna i radhusen

Som vi skrev i förra nyhetsbrevet så kommer Skånska Högtrycksspolarna att genomföra underhållsspolning (kök och badrum) i radhusen för att rensa i rören.

Arbetena beräknas hålla på mellan den 3 maj och den 4 juni. Du blir meddelad via lapp i brevlådan mera exakt när det är dags i ditt hus. Läs informationen noga, då de av tekniska skäl inte kommer att spola i husens nummerordning.

Arbetena med ventilationssystemet

Vi kommer att börja genomföra besiktningar inom kort. Är du missnöjd med något efter arbetena, vill styrelsen därför att du försöker fotografera det och skicka eller lämna till projektledare Karin Alfredsson, karin.alfredsson@hsbhbg.se. Besiktningarna
ska ta upp både teknik/ventilation och snickerier.

Fordon i vårt område

Vi uppskattar nog allt som oftast att vårt område är bilfritt och att det därför är både tryggare och lugnare att vistas här.

När du behöver köra in på området ändå, så ber vi dig tänka på att hålla låg hastighet och vara extra försiktig i korsningar. Vi vill också att du slår av motorn när du stannar för av/pålastning vid din bostad. Ingen tomgångskörning inne på området, alltså.

Vi har även fått ett tips om att alla som har garage gärna kan ställa sin bil längs med färdriktningen (ställa sig lite åt sidan) istället för tvärs över passagen, när garageporten ska öppnas eller stängas. Detta för att få så bra flyt i trafiken som möjligt.

På ämnet har vi också fått en del klagomål om snabbkörande mopeder inne på området. Och egentligen ska mopeder inte köras alls på gångvägarna. Har du en motoriserad ungdom hemma, så påminn gärna 😉

Grillning – kärt ämne värt att repetera

I radhus: Du kan grilla med kol, gas eller el. I en fristående grill. Du får inte mura en, eller uppföra någon annan fast installation utan styrelsens tillstånd (tomterna är föreningens mark). Gasol ska förvaras enligt räddningstjänstens rekommendationer.

I terrasshus: Bor du i terrasshusen/höghusen så är reglerna hårdare. Eftersom du har grannarna närmare dig, framförallt ovanför dig, sugs rök och os mycket lätt in i dina grannars lägenheter. Föreningen tillåter därför inte grillning med kol och gasol. I terrasshusen gäller därför elgrill om du ska grilla.